Anglia a anunțat oficial să înceapă în perioada următoare mult prea cunoscutul„pașaport de vaccinare”. Experimentul se va face la meciuri din Cupa Angliei, într-un club de comedie și într-unul de noapte.

Pașaportul intră în testare

„Pașaportul de vaccinare”, cunoscut în Europa cu numele de „pașaportul covid” reprezintă un document care va arăta dacă o persoană a fost vaccinată, testată negativ recent sau dacă are anticorpi formați în urma bolii.

În acest sens, autoritățile și-au propus să stabilească modul în care s-ar putea redeschide cât mai rapid economia și dacă publicul va putea avea din nou acces la evenimente desfășurate în spații închise, fără ca distanțarea socială să fie impusă.

Potrivit propunerilor actuale, la meciurile de fotbal vor asista de luna viitoare, de la jumătatea lunii mai, un număr limitat de spectatori, în timp ce cluburile de noapte ar urma să se redeschidă abia spre sfârșitul lunii iunie, după data de 20.

pasaport vaccinare
pasaport vaccinare

În restul zonelor britanice precum Scoția, Țara Galiilor și Irlanda de Nord, hotărârile legate de măsurile restrictive împotriva coronavirusului sunt date la nivel region, de fiecare Guvern în parte.

 

Londra, spre exemplu, și-a propus că implementeze cât mai rapid acest pașaport covid mai ales pentru utilizarea spațiilor publice și a transporturilor în comun.

Se vrea redeschiderea țării

Premierul Boris Johnson a transmis că Marea Britanie a încercat în toată această pandemie și a depus eforturi foarte mari mai ales în ultima perioadă pentru a aborda cele mai rapide programe de vaccinare din întreaga lume.

Facem tot ce ne stă în putere pentru a permite redeschiderea Țării, astfel ca oamenii să poată participa din nou la evenimente, să călătorească și să facă alte lucruri pe care iubesc să le facă în mod cât mai sigur cu putință, iar aceste teste vor juca un rol important pentru acest lucru”, a declarat el.

Acest model este urmat în prezent și de Spania, Italia și Franța. În România, autoritățile au început demersurile pentru inițierea pașaportului covid. Acesta va fi utilizat în scopuri medicale, mai ales că documentul va conține toate datele necesare legate de vaccinare, de problemele medicale și de boala de coronavirus.