Europarlamentarul român Cristian Terheş, alături de alţi aleşi europeni, au protestat faţă de decizia Parlamentului European de a cere certficatul verde la intrarea în clădirea din Bruxelles.

Preşedintele forului european, David Sassoli, a primit şi o altă scrisoare de protest, semnată tot de câţiva europarlamentari. Presa străină denunţă însă informaţiile lansate de europarlamentarii protestatari.

Protest la Parlamentul European, împotriva certificatului verde!

Europarlamentarii au protestat faţă de decizia Parlamentului European, folosind însă dezinformări şi intimidări
Folosind tactici de dezinformare și intimidare, un grup de europarlametari a protestat împotriva planului Parlamentului European de a impune certificatul verde pentru accesul în clădirile sale. La acest protest a participat şi europarlamentarul român Cristian Terheş, notează EUobserver.

De la 1 noiembrie, europarlamentarii și personalul care lucrează în Parlamentul European vor trebui să prezinte un certificat digital COVID-19 pentru a intra în clădiri. Certificatul arată că o persoană este fie vaccinată cu schema completă sau recuperată recent de pe urma bolii. Aceștia mai pot arăta un rezultat negativ la testul PCR efectuat în ultimele 48 de ore.

Niciunul dintre cei şase europarlamentari, inclusiv Terheş, nu au purtat masca de protecţie în timpul conferinţei de presă susţinute în clădirea Parlamentului European de la Bruxelles.

Ce au declarat aleşii europeni în faţa jurnaliştilor
Cristian Terheş a declarat că forul european privează oamenii de „dreptul la a decide ce vor să facă cu propriile corpuri”.

Alături de acesta, s-a urcat pe scenă Christine Anderson, din partea partidului german de extremă dreapta AfD. Aceasta a venit cu o serie de afirmaţii false în legătură cu vaccinul anti-COVID-19.

“Nu voi fi vaccinată cu nimic care nu a fost verificat în mod adecvat și testat și care nu a arătat nicio dovadă științifică temeinică”, a declarat aceasta, adăugând că preferă să meargă la închisoare decât să se vaccineze, lupta ei fiind una pentru libertate. Europarlamentarul german spune că refuză şi să se testeze.

Un alt participant la aceste protest a fost Ivan Vilibor Sinčić, un europarlamentar neataşat din Croaţia. El a recurs la intimidare pentru a-şi susţine punctul de vedere, afirmând că certificatul verde a fost făcut să șantajeze oamenii și să le erodeze drepturile.

“Aceasta nu se va opri de una singură. Se va răspândi, va veni la ușa voastră. Vă va șantaja viața”, a afirmat eurodeputatul croat.

Scrisoare de protest care iarăşi nu ţine cont de toate elementele decise la nivelul Parlamentului European
Un alt grup de europarlamentari a trimis o scrisoare de protest către preşedintele Parlamentului European, David Sassoli. Aleşii afirmă că certificatul verde ar discrimina personalul care nu dorește sau nu poate să fie vaccinat.

Însă Parlamentul European le cere oamenilor să se vaccineze, având în vedere că pot intra în clădire, fără probleme, şi cei cu teste negative PCR și persoanele recuperate după îmbolnăvire.

Michele Rivasi (Franța) din partea Verzilor, François-Xavier Bellamy, eurodeputat francez de centru-dreapta, Francesca Donato, independentă din Italia, Virginie Joron, europarlamentar francez de extremă dreapta, Anne-Sophie Pelletier, europarlamentar francez de extremă stânga și conservatorii olandezi Rob Rooken și Robert Roos au semnat respectiva scrisoare de protest.