Imagini de groază din Australia au circulat astăzi în întreaga lume. Apele au înghițit totul în calea lor. Mii de oameni au fost evacuați, iar Guvernul a fost nevoit să decreteze stare de calamitate naturală.

Inundațiile au distrus totul

În această după amiaza, Guvernul australian a intervenit de urgență și decretat stare de dezastru natural. Stare a fost anunțată pentru mai multe zone din regiunea New South Wales. Totul a început după ce ploile torențiale au dus la inundații greu de imaginat. Apa a înghițit case, străzi și bucăți foarte mari de teren agricol. Zeci de mii de persoane au rămas fără cămin și au fost evacuate de pompieri și militari.

Ploaia puternică a dus la tot mai multe inundații încă de joi. De la o oră la alta, situația a evoluat negativ în teritoriu. Cel mai grav este pr coasta de est a regiunii. Aici s-a intrat în stare de alertă națională de sâmbătă, moment în care un dig a fost depășit de apă, iar situația s-a înrăutățit pe loc din cauza umflării puternice a apelor curgătoare. Străzile au devenit rapid râuri, iar curțile oamenilor nici nu s-au mai văzut. Mai multe imagini au făcut înconjurul lumii, iar oamenii sunt de-a dreptul îngroziți.

Autoritățile din New South Wales și guvernul federal australian s-au întâlnit în ședință de urgență. După ce au văzut că nu au de ales, membrii guvernului au dat oficial starea de urgență pentru 16 zone din centrul și nordul regiunii. Până în acest moment, din fericire, nu au fost înregistrate decese.

Cu toate acestea însă ministrul pentru servicii de urgență al guvernului local, David Elliott a avertizat că vor fi „în mod inevitabil, victime”. La fața locului, în toate zonele afectate sunt pompieri și medici, care caută permanent în toate casele afectate de inundații.

inundatii australia
Inundații australia

Sute de familii au fost obligate de autorități, pentru binele lor, să iasă din case pe timpul nopții. Aceștia au fost duși în centre speciale. Motivul pentru care au fist evacuați a fost că fluviile se umflă tot mai mult, de la o oră la alta.

Din păcate, prognoza meteo aată că precipitațiile vor continua până săptămâna viitoare.