Sunt vești bune pentru românii care au copii și au nevoie să îi trimită la grădiniță și în următoarea perioadă. Ministerul Educației a transmis public faptul că în toată perioada vacanței de primăvară vor fi deschise mai multe grădinițe în țară, cu avizul direcţiilor de sănătate publică. Decizia a fost luată deoarece sunt foarte multe cereri în acest sens. Vacanța de primăvară s-a prelungit pentru ca elevii să nu revină în perioada Paștelui și să îi infecteze pe ceilalți. Astfel, Ministerul Educației a decis să prelungească vacanța de primăvară pe durata unei luni întregi. Vacanța a început pe 2 aprilie și va dura până pe 4 mai.

Ministerul Educației sprijină elevii

În acest context, Ministerul Educației a anunțat că cerințele părinților au făcut ca autoritățile să dea hotărârea prin care instituțiile din învățământul preșcolar să aibă permisiunea de a organiza activități cu copiii și pe perioada vacanței de primăvară. Așadar, un număr destul de mare de grădinițe vor fi deschise și pe perioada acestei lungi vacanțe, cu avizul direcțiilor de Sănătate Publică. Numărul instituțiilor de învățământ preșcolar va fi diferit de la o zi la alta, în funcție de cerințele părinților.

De altfel, grădinițele vor rămâne deschise și acolo unde personalul didactic este disponibil pe această perioadă. Momentan, nu se știe dacă personalul va fi plătit suplimentar, sau doar lunar, așa cum se obișnuiește. Cele mai multe grădinițe în care părinții cer să trimită copiii la școală, deoarece nu au cu cine să îi lase, sunt în București.

gradinite-crese
gradinite-crese

Ministerul a anunțat numărul grădinițelor deschise în fiecare săptămână de vacanță. Acestea se vor deschide după cerințele de la nivelul fiecărui județ în parte. La nivelul țării sunt 691 de grădinițe care vor rămâne deschise.

-în perioada 5-9 aprilie: 691 de grădinițe deschise la nivelul întregii țări
-în perioada 12-16 aprilie: 1.154 de grădinițe
-în perioada 19-23 aprilie: 1.123 de grădinițe
-în perioada 26-29 aprilie: 554 de grădinițe

gradinite-crese
gradinite-crese

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor