Este doliu în întreaga lume! Proprietarul Pro TV-ului, omul de afaceri ceh Petr Kellner a murit într-un accident teribil. Elicopterul în care se afla acesta s-a prăbușit.

Omul de afaceri ceh Petr Kellner, proprietar al gigantului internațional  PRO TV, mai exact a grupului american AT&T, sa murit după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit lângă un ghețar din Alaska. Acesta avea vârsta de doar 55 de ani.

Pe lângă patronul PRO TV, alte patru persoane au murit la bordul elicopterului Airbus AS350 B3. Printre victime se aflau și doi ghizi, pilotul elicopterului și un turist. Acesta era cotat drept cel mai bogat om din Cehia și avea afaceri la nivel mondial. Se pare că bărbatul se afla într-o excursie, în momentul în care elicopterul l-a dus pe ultimul drum. Petr Kellner

Petr Kellner

Cine a fost Petr Kellner

Kellner se afla pe locul 73 în ultimul top realizat de Forbes al miliardarilor din întreaga lume. Cehul avea o avere estimată la suma de 15,5 miliarde de dolari. El a devenit renumit în momentul în care și-a început cariera, în Cehia, în anii 90. Acesta a început în carieră prin vânzarea produselor de birotică.

Fondul de investiții PPF l-a ajutat enorm în ascensiunea sa. Acesta a preluat acțiunile mai multor instituții de stat privatizate de guvernele Cehiei din acea perioadă. În anul 1995, PPF a cumpărat 20% din acțiunile celei mai mari companii locale de asigurări, Česká Pojišťovna, preluând și managementul.

FIx în acel moment Kellner a devenit un pion principal în Cehia. A devenit rapid miliardar și a preluat mai multe afaceri din sectoare diverse, precum Home Credit – agenție gigant de credite non-bancare), Sotio (biotehnologie), O2 Cehia (telecom), Polymetal International (minerit, metale rare), Skoda Transportation (inginerie, construcție de locomotive și mijloace de transport în comun), PPF Banka (bancă), PPF Real Estate Holding (investiții imobiliare), RAV Agro (agricultură) și PRO TV.