Vești bune pentru români! Mai bine de 2,6 milioane de doze de vaccin urmează să ajungă în România în această lună. Astfel, șansa ca să revenim la normalitate este din ce în ce mai mare.

Crește numărul dozelor de vaccin livrate în țară

Peste 224.000 de doze de Pfizer sosesc luni în România. Premierul Florin Cîțu a explicat că toate vaccinurile aprobate de comisiile din Uniunea Europeană și în România sunt convinse și eficiente şi că, până în prezent, peste 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost deja administrate în 111 ţări.

transa vaccin
transa vaccin

Mai mult, în România urmează să debuteze și etapa a treia de vaccinare. Toti românii se vor putea vaccina. Oricine dorește să se imunizeze o va putea face. La ora actuală, în România se desfășoară etapa a doua de vaccinare. În această etapă se vaccinează angajații din domeniile esențiale, medicii, persoanele cu boli cronice și persoanele cu dizabilități.

Ministrul Cîțu consideră că România poate ajunge la viața de dinainte doar dacă se va face o imunizare de minim 70% din populația totală.

Peste 224.000 de doze de Pfizer ajung în țară

Pe data de 8 martie va ajunge în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech. Tranșa constă în 224.640 doze. Anunțul a fost făcut astăzi de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Dozele vor fi distribuite, după cum urmează:

-Centrul Național de Stocare București: 63.180 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Brașov: 26.910 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Constanța: 25.740 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 25.740 doze.

Potrivit calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 martie. Cu toate acestea însă, în acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare, informează CNCAV.