Luni, 25 octombrie, elevii din România intră în vacanță de două săptămâni.

Anunțul a fost făcut de către președintele Klaus Iohannis care a spus că instituțiile de învățământ sunt puternic afectate și prin elevii care se îmbolnăvesc. După declarația șefului statului, Ministrul Educației a făcut anumite completări legate de cum ce se va întâmpla după cele două săptămâni în care elevii vor fi în vacanță.

Potrivit spuselor lui Sorin Cîmpeanu, abia după revenirea din vacanță a școlarilor se va decide când se va recupera această perioadă. Autoritățile au evitat școala online, despre care au spus în repetate rânduri că nu este o variantă care să aibă rezultate apropiate de orele cu prezență fizică. Chiar Ministrul Educației a spus că România nu este pregătită din perspectiva predării online.

În privința recuperării orelor pierdute cu această vacanță de două săptămâni, Sorin Cîmpeanu a anunțat că sunt mai multe variante, dar o decizie finală va fi luată abia după ce autoritățile se vor consulta cu profesorii și elevii.

Hotărârea va fi luată după revenirea elevilor din vacanță, probabil și în funcție de cum va fi atunci situația din țară. Sorin Cîmpeanu a subliniat că se dorește o decizie pe date certe, pe cât posibil, și nu pe niște supoziții.

Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie şi apoi vom anunţa şi rezultatul consultărilor cu privire la structura anului şcolar. Din păcate, evoluţia epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învăţământ. Aşa că, vom decide pe nişte date certe (cât se poate), şi nu pe supoziţii, după 8 noiembrie, a explicat Sorin Cîmpeanu.