Franța introduce noi restricții de circulație pe timpul zilei, din cauza exploziei cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus. Măsurile au intrat deja în vigoare.

Ce decizii s-au luat

Guvernul francez a luat noi decizii drastice și a impus mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii virusului. Măsurile au intrat deja în vigoare începând de astăzi. Din acest weekend au fost incluse mai multe interdicţii de circulaţie pe timpul zilei se aplică în trei noi districte, precum şi în departamentele Aube şi Nievre din centru şi Rhone din sud-est.

Atât francezii, cât și cei care se vor afla pe teritoriul țării au voie să călătorească doar pe o distanţă de zece kilometri de casă. Mai mult, cea mai mare parte a centrelor comerciale au fost închise. Guvernul francez a decis noi restricții și în privința școlilor. Dacă un elev este testat pozitiv la noul coronavirus, atunci întreaga clasă se va închide și va intra în carantină.

parist restrictii
parist restrictii

Aceste decizii au fost deja impuse de autorități în 16 zone weekendul trecut, inclusiv în toată zona Parisului.

Guvernul a decis să multiplice controalele în gări, aeroporturi şi pe autostrăzi, pentru a preveni deplasările neesenţiale între regiuni. Cei care nu vor respecta regulile, riscă amenzi colosale.

La ora actuală, Franța este una dintre cele mai afectate de coronavirus țări din Europa. Incidenţa pe şapte zile la 100.000 de locuitori este de peste 300, în timp ce în regiunea Parisului este de circa 600.

Spitalele din această țară sunt la pământ, din cauza numărului mare al cazurilor de coronavirus raportate la fiecare 24 de ore. Tot mai mulți oameni mor în această țară, în ciuda eforturilor depuse de medici. Se pare că aproximativ 94.000 de persoane au murit în Franţa din cauza virusului. Perioada următoare va fi plină de restricții mai ales în Paris, motiv pentru care Ministerul de Externe le recomandă românilor să evite această zonă.