Un nou efect advers al vaccinului dezvoltat împotriva coronavirusului a fost raportat de specialiștii din Statele Unite ale Americii. Se pare că o parte dintre persoanele care au ales să se imunizeze s-au trezit cu o stare ciudată. Aceștia au simțit un gust metalic puternic în gură. Senzația a durat zile bune.

Se pare că la unele persoane vaccinate împotriva virusului, acest gust metalic a dispărut la scurt timp după au mănâncat sau au băut ceva. La alte persoane, gustul poate ține zile întregi.

De exemplu, un american în vârstă de 45 de ani a raportat chiar după ce a fost vaccinat. Alții au raportat după ce au plecat din centrul de vaccinare. Americanul a declarat că se simte  „ca și cum ai avea nichel în gură”. Efectul advers încă neconfirmat a apărut la câteva minute după ce a primit o doză de vaccin produs de Pfizer /BioNTech. Senzația acestuia a ținut mai mult de 24 de ore.

efecte adverse vaccin
efecte adverse vaccin

Un alt pacient din America, în vârstă de 52 de ani, a descris și el exact aceeași senzație. În schimb, în cazul lui, gustul ciudat metalic a dispărut după ce a mâncat.

În acest context, specialiștii în Sănătate Publică au transmis că se poate întâmpla să apară un astfel efect advers. Mai mult, specialiștii au transmis că oamenii au mai raport „gust metalic în gură” și la alte vaccinuri, din trecut. Mulți dintre medici susțin că vaccinul și-ar face efectul cu succes, dacă apare acest efect advers.

Cu toate acestea, specialiștii în Sănătate Publică din Statele Unite ale Americii au cerut, în regim de urgență, un studiu cu privire la acest aspect. Îngrijorarea medicilor vine și pentru că oamenii au mai raportat și modificări ale auzului la scurt timp după vaccinarea împotriva coronavirusului. Momentan, acestea nu sunt declarate oficial efecte efecte adverse, mai ales în Uniunea Europeană.