Ministerul Culturii a anunțat oficial că are în plan crearea unui set general de patru mari scenarii pentru accesul la evenimente culturale. Anunțul a fost făcut de ministrul Bogdan Gheorghiu. Acesta vrea să readucă la viață cât mai rapid toate instituțiile de cultură.

Scenariile luate în calcul pentru accesul la evenimente culturale au fost enumerate de ministrul Culturii și explicate în parte. Acesta speră că scenariile vor fi aprobate și aplicate cât mai curând, având în vedere că la nivel cultural, România a fost văduvită complet de evenimente, de la debutul pandemiei și până în prezent.

Așadar, oamenii ar putea avea acces din această vară la evenimente. Cu toate acestea însă, ei trebuie să  respecte unul din cele patru scenarii.

Ei pot participa:

-prin prezentarea unui act oficial doveditor de vaccinare anti-COVID-19. Acesta trebuie să cuprindă ambele doze efectuate de vaccin.
-prin prezentarea unui test negativ efectuat. Testul poate fi efectuat cu maxim două zile înainte, iar rezultatul trebuie să fie negativ.
-prin prezentarea unui document medical care să ateste imunizarea conferită de trecerea boală.
-prin testare rapidă înainte de evenimentul respectiv, situație care se aplică persoanelor care nu se încadrează în celelalte trei variante.

Ministrul a dat explicații și legat de vaccinarea artiștilor. Acesta a transmis că s-a solicitat ca artiștii să facă parte din etapa a doua de vaccinare. Cu toate că s-au făcut astfel de demersuri, doar membrii instituțiilor subordonate ministerelor au putut intra în a doua etapă de vaccinare. Acum însă, fiind în etapa a treia, orice persoană cu vârsta de peste 16 ani se poate vaccina.

Au intrat, dar nu pe linie profesională, ci pe linie administrativă, pentru că a fost un alt capitol unde s-a precizat acest lucru. În schimb, am obținut promisiunea că în prima fază a etapei a treia de vaccinare sunt incluși artiștii”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

 

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor