Guvernul din Franța s-a decis să impună o serie de restricții drastice în mai multe regiuni ale țării. Inclusiv Parisul este vizat. Măsurile vor intra în vigoare din weekend. Decizia a fost luată din cauza numărului teribil de mare al cazurilor de coronavirus înregistrat în doar 24 de ore. Anunțul a fost făcut oficial de PR-ul Gabriel Attal, după o şedinţă a Executivului, transmite Reuters.

Măsurile vor fi date inclusiv în toate zonele Parisului, acolo unde secţiile de terapie intensivă ale spitalelor sunt pline până la refuz, iar sistemul de sănătate se confruntă cu o incidenţă de peste 400 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Attal a transmis că noile măsuri pentru Paris ar putea include o formă de restricţionare la domiciliu. Oamenii ar putea ieși doar dacă este strict necesar. S-au impus deja blocaje pe timp de weekend, pe lângă carantina pe timp de noapte la nivel naţional, de-a lungul unor părţi din Riviera mediteraneană şi a unor zone din nord. De altfel, la aeroporturi sunt cele mai drastice măsuri, mai ales pentru cei care vin din alte țări.

paris restrictii
paris restrictii

Campania de vaccinare nu a mai funcționat în parametri normali în Franța. Totul a pornit din cauza problemelor de achiziții la nivel de UE, urmat de suspendarea lotului problemă al vaccinului Astra Zeneca Oxford.

Macron a fost cel care a susținut ieri strategia Uniunii Europene de vaccinare împotriva nemilosului virus. El a şi explicat că în câteva luni Europa va fi printre regiunile care produc cele mai multe doze de ser de imunizare.

Trăim acum cele mai grele săptămâni. Ştim ”, a spus Macron după ce l-a primit pe premierul Poloniei la Palatul Elysee.

Noile măsuri date împotriva coronavirusului vor fi gata până mâine. Acestea nu vor include închiderea şcolilor, a susținut oficial Attal. Franța își spijină mult învățământul, chiar și în aceste perioade grele. Şeful spitalelor publice din Paris a transmis public virusul se răspîndeşte necontrolat în capitală şi departamentele din jur, ceea ce este foarte grav.

Virusul nu este sub control„, a transmis Martin Hirsch.

Număr istoric al cazurilor de coronavirus

În cea de-a treia zi a săptămânii, în Franţa a fost înregistrată cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri de coronavirus de la a doua carantină națională dată prin luna noiembrie. Specialiștii în Sănătate Publică se tem că țara nu va mai face față la numărul cazurilor de îmbolnăvire.

Ministerul sănătăţii a raportat nu mai puțin de 38.501 infecţii în doar 24 de ore. Astfel, potrivit bilanțului internațional, numărul total de cazuri de la debutul pandemiei a atins pragul de 4,15 milioane de persoane. Media de cazuri noi a ultimelor şapte zile a urcat la peste 26.000 pe zi, un număr aproape ireal, ținând cont de eforturile pe care le depune Franța în lupta cu coronavirusul.