Zeci de români au încercat să intre în Franța cu teste de coronavirus ilegale. Aceștia au fost identificați pe loc și pedepsiți.

Unde au fost prinși românii

Un autocar în care se erau nu mai puțin de 30 de români a fost oprit, vineri la frontiera Perthus, departamentul Pyrénées-Orientales, sudul Franței. Polițiștii efectuau un control de rutină, în contextul pandemiei de coronavirus.

Pasagerii dețineau aveau acte de identitate valabile. Cu toate acestea însă ei au riscat și au încercat să intre în Franța cu teste de Covid-19 falsificate. Mulți dintre ei au ales să cumpere testele, decât să le facă.

adeverinte covid false
adeverinte covid false

Verificările făcute de polițiștii din Franța au scos la iveală faptul că toți cei 30 de pasageri aveau câte un certificat fals de test PCR cu rezultat negativ, anunță Știri Diaspora, care citează L’Indépendant.

Cei doi șoferi ai autocarului au fost reținuți de polițiștii francezi și duși la audieri, pentru mai multe detalii în dosarul penal de fals în acte. Cei doi urmează să fie prezentați astăzi în fața unui judecător. Aceștia riscă ani grei de închisoare.

Turiștii români au fost trimiși în România cu un alt autocar și au fost și amendați. Autoritățile fac apel la indivizii care aleg să cumpere teste de coronavirus cu rezultat fals, anunțând că pedepsele sunt drastice. Pentru cei care au de gând să nu respecte legea, țările străine pot restricționa accesul. În continuare, ținând cont de situația din Franța, polițiștii anunță controale la sânge, atât în trafic, cât și în instituțiile operatorilor economici. Același lucru se întâmplă și în România, inclusiv la granițele țării.

Cum sărbătorile Pascale se apropie, iar românii de întorc din Diaspora pentru a petrece alături de familie, polițiștii anunță că se vor intensifica toate controalele. Astfel, cei care vor fi prinși cu test fals de coronavirus trebuie să știe că vor fi întorși înapoi, dacă vor fi prinși.

Sursă foto: arhivă online