Ungaria a autorizat al doilea vaccin produs în China. Gigantul din China CanSino Biologics a declarat în cursul zilei de azi că vaccinul său împotriva virusului a fost autorizat pentru utilizare în regim de urgenţă în Ungaria. Convidecia este astfel cel de-al doilea ser de imunizare chinezesc care este aprobat în această ţară europeană.

Ce vaccinuri a mai acceptat Ungaria

În acest context, Institutul Naţional de Farmacie şi Nutriţie din Ungaria a aprobat oficial vaccinul produs de CanSino Biologics. Vaccinul este dat vânzării cu numele de Convidecia, în baza rezultatelor interimare furnizate de un studiu clinic de fază III, a precizat compania chineză. Se pare că vaccinul ar avea destul de mult succes la virusul care a distrus lumea, din cauza unei greșeli produse tot de chinezi.

Vaccinul produs de CanSinoBIO se administrează într-o singură doză şi este deja autorizat în China, Pakistan şi Mexic. În Europa, singurul vaccin autorizat care se produce într-o singură doză este cel de la Johnson and Johnson.

vaccin china
vaccin china

Ungaria este prima ţară din Uniunea Europeană care a autorizat şi a cumpărat deja vaccinuri împotriva coronavirusului produse în China şi în Rusia. În primă fază, țara a fost criticată de deciziile de negociere purtate cu aceste state, mai ales că au fost, ca de obicei, organizate separat de blocul comunitar european.

De curând, alte state europene şi-au exprimat dorința  faţă de luarea unor vaccinuri din China şi Rusia. Acestea au luat decizia în contextul în care furnizările de vaccinuri de la Moderna, Pfizer sau Astra Zeneca au înregistrat mai multe întârzieri, rând pe rând.

Ungaria a fost primul stat din UE care a dat undă verde, în același timp, unui alt vaccin chinezesc. Este vorba despre serul dezvoltat de China National Pharmaceutical Group (Sinovac), pentru utilizare pe piaţa sa internă.

Ungaria a fost nevoită să accepte acest vaccin deoarece numărul zilnic al infectărilor cu noul coronavirus a depăşit vineri pragul de 10.000 în Ungaria, ajungând la nivelul record de 10.759, în timp ce numărul zilnic al deceselor provocate de virus a ajuns la 213, în această ţară europeană care are doar 9,7 milioane de locuitori.