România intră într-o nouă pantă ascendentă a cazurilor de deces provocate de îmbolnăvirea cu coronavirus. A crescut alarmant numărul românilor care cedează în fața noului coronavirus. Astăzi au fost raportate cele mai multe decese înregistrate într-o singură zi, de la începutu anului. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 24.386 de persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus au decedat. În ciuda eforturilor depuse de medici, numărul deceselor este de la o zi la alta tot mai mare. Mai mult, secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor suport covid din România sunt arhipline.

A crescut alarmant numărul deceselor de coronavirus

De luni și până marți au fost raportate 196 de decese. Este vorba despre 109 bărbați și 87 femei. Decesele sunt ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Aceștia erau internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

covid decese
covid decese

Dintre numărul total al deceselor, un deces a fost raportat la categoria de vârstă 20-29 ani. Un alt deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, cinci decese la categoria de vârstă 40-49 ani. Specialiștii în Sănătate Publică au mai raportat alte 12 decese la categoria de vârstă 50-59 ani. Cele mai multe decese, în număr de 65 sunt la categoria de vârstă 60-69 ani, urmate de 64 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 48 decese la categoria de peste 80 de ani.

De altfel, potrivit datelor oferite de Grupul de Comunicare Strategică, 184 dintre decesele raportate de DSP-uri sunt ale unor cetățeni care aveau și alte boli. De altfel, șapte pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru încă cinci pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până la ora actuală. În cazul lor se fac cercetări suplimentare.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor